Navegar per les costes de Mallorca de manera sostenible es posible gràcies la start-up mallorquina Nauta Morgau

Nauta-Morgau-@-Bohemian-Boat-Charters

Nauta Morgau és una empresa mallorquina amb base al port de Cala d’Or i compta amb tres vaixells per al lloguer elèctrics, ecològics i elegants amb capacitat per a sis persones


El que distingeix aquestes embarcacions, a part de la seva estètica, és el fet que naveguen en total silenci, no fan olor ni deixen rastre de gasoil o olis a l’aigua. Un plaer sostenible i alhora entretingut i que en dóna exemple.


Les embarcacions emeten Zero Emissions i estan fabricades sense plàstics ni fibra de vidre


La filosofia d’aquesta drassana start-up, que va començar a comercialitzar els seus productes la tardor del 2021, és clara: Volen anar més enllà de la propulsió elèctrica, cap a una proposta autèntica de carboni zero.

L’electrificació dels vaixells no és pas una proposta nova, tot i això, les embarcacions de Nauta Morgau, gràcies al fet que estan fabricades amb materials ecològics com la fusta i fibres naturals, es podran reciclar gairebé al 100% al final de la seva vida útil. Això és una gran diferència davant d’embarcacions construïdes amb plàstic o fibra de vidre.

Els impulsors del projecte no es conformen amb allò aconseguit, sinó continuen investigant i innovant. En aquest sentit, estan treballant actualment en projectes amb unes bateries elèctriques extraïbles i portàtils.

Projecte Empresarial Transformador

Nauta Morgau és una iniciativa que combina la tradició artesanal mediterrània de construcció de vaixells amb les necessitats de la societat actual i futura, basada en una mobilitat amable, respectuosa, intel·ligent i sostenible. A la flamant drassana de Felanitx, compta amb l’espai i l’equipament necessaris per afrontar els propers reptes: Un creixement sostingut en vendes, més innovació tecnològica i l’ampliació del catàleg amb nous models i més eslores.

La start-up acaba de tancar la segona ronda de finançament en què participen destacats Business Angels de Mallorca, Madrid i Barcelona. Al març d’aquest any, va guanyar els GTF Sustainability Awards per a turisme organitzat per IESE. Va vèncer més de 30 candidatures, gràcies a la seva contribució a la reducció de les emissions de CO2 ia la protecció del medi ambient, amb un caràcter social i de respecte amb l’entorn local, cosa que contribueix positivament a la indústria hotelera i del turisme.

El seu fundador, Marc Balaguer, ho té molt clar: “No volem ser una petita drassana d’embarcacions artesanals que aspira a fabricar i vendre a petita escala segons la demanda. Tenim un projecte empresarial transformador del sector nàutic cap a una mobilitat basada en energies netes, sostenibilitat mediambiental i ecològica”.

 

 

 


Foto portada Nauta Morgau @ Bohemian Boat Charters

happy-woman-walking-on-beach-PL6FA7H.jpg

SanFair Newsletter

The latest on what’s moving world – delivered straight to your inbox