Arriben a les Illes Balears les noves ampolles de Coca-Cola amb tap adherit que faciliten el reciclatge

Foto tapones adheridos

Una fita en innovació per incentivar el reciclatge entre els consumidors


De moment, els consumidors espanyols podran trobar el nou tap als envasos de plàstic de les marques Coca-Cola, Fanta, Sprite i Nordic Mist, principalment a Andalusia, Extremadura, Catalunya, Balears, Castella-la Manxa i Aragó, encara que també hi seran presents en altres punts del país


Al llarg del 2023 i del 2024 s’estendrà la introducció del nou tancament a tots els punts del país i als envasos de plàstic de la resta de marques de Coca-Cola, tant begudes amb gas, sense gas i aigua


Aquesta fita suposa un pas més al full de ruta de Coca-Cola quant a innovació en els seus envasos per a tot Europa i una oportunitat per sensibilitzar els consumidors i incentivar el reciclatge


Coca-Cola avança en el seu compromís daconseguir “Un Món Sense Residus” i en la seva estratègia de sostenibilitat Avancem per a Europa Occidental, apostant per la innovació per aconseguir crear envasos cada vegada més sostenibles. Si l’any passat, el 2021, Coca-Cola anunciava que Espanya es convertia al primer país que feia una prova pilot dels taps adherits a l’ampolla, és ara quan els nous taps arriben al mercat espanyol de manera definitiva.

Amb aquest llançament, Coca-Cola no només s’avança als requisits de la directiva europea sobre plàstics d’un sol ús, que entrarà en vigor el juliol del 2024, sinó que també aposta per la innovació als seus envasos per fer-los més sostenibles i incentiva el reciclatge entre els consumidors.

“A Coca-Cola tenim un objectiu clar. Busquem utilitzar els nostres recursos i canals per impulsar un canvi durador en el comportament dels consumidors, és a dir, que gaudeixin de les begudes, però fomentant també la recollida i el reciclatge de l’envàs”, apunta Ana Gascón, directora de l’Estratègia de Sostenibilitat d’Envasos per a Europa a The Coca-Cola Company. "Els taps adherits a l’ampolla arriben a Espanya precisament per facilitar als consumidors aquest procés de recol·lecció i recollida, ja que aquest nou sistema permet reciclar l’ampolla al costat del tap, evitant així la pèrdua".

Amb aquest objectiu de sensibilització dels consumidors al cap, Coca-Cola ha introduït missatges tant al nou tap (“ESTIC UNIT PER RECICLAR-ME MILLOR”) com als materials visuals del punt de venda amb el doble objectiu d’explicar als seus clients el funcionament del nou tancament i per incentivar la recollida i reciclatge de l’envàs complet.

Un total de 75 milions d’envasos amb els nous taps es fabricaran fins a finals del 2022 a les plantes de Barcelona i Sevilla de Coca-Cola, encara que al llarg del 2023 i 2024 s’aniran convertint la resta de plantes perquè tots els envasos de plàstic de Coca-Cola tinguin el nou tap.

Des d’octubre del 2022, ja podrem trobar el nou tap als envasos de plàstic de les marques Coca-Cola, Fanta, Sprite i Nordic Mist (en format 500ml, 1L, 1.25L i 2L). Veurem una cobertura més gran a Andalusia, Extremadura, Catalunya i Balears, Castella-la Manxa i Aragó, encara que també estaran presents en altres punts del país.

Al llarg del 2023 i del 2024 se seguirà estenent la seva arribada a tots els punts del país ia tots els envasos de plàstic PET de marques de Coca-Cola, tant begudes amb gas, sense gas i aigua.

Aquests nous taps suposen un gran pas per a Coca-Cola al seu full de ruta i aposta per l’ecoinnovació. Desenvolupats al centre d’R+D de Coca-Cola a Brussel·les a partir dels dissenys proposats pels nostres proveïdors, s’ha treballat amb ells, realitzant proves entre els consumidors per desenvolupar una solució que ofereixi una experiència còmoda i agradable de consum, garantint la seguretat i la qualitat que caracteritzen les begudes de Coca-Cola, i que, alhora, s’adapti als requisits de la directiva europea.

La introducció del tap adherit a la botella és un procés innovador i complex. El sistema dobertura és el mateix que el de lampolla estàndard. Tot i això, la innovació rau en un enllaç format per dos braços disposats entre l’anell que envolta el coll de l’ampolla i el tap, i una llengüeta de topall que s’ha incorporat al tap, de manera que es manté el tap unit a l’envàs i fix una vegada descargolat, alhora que segueix permetent el seu tancament hermètic.

Aquesta nova fita respon al compromís de Coca-Cola d’adaptar-se a la normativa i legislació europea, apostant de forma constant per la innovació, per impulsar projectes que tinguin el focus posat al consumidor i que, promovent hàbits més sostenibles com el reciclatge, contribueixin a assolir l’objectiu global de Coca-Cola d’assolir “Un Món sense Residus”.

 

 

 

 

happy-woman-walking-on-beach-PL6FA7H.jpg

SanFair Newsletter

The latest on what’s moving world – delivered straight to your inbox