Almenys 30 empreses balears iniciaran la certificació per obtenir el segell Pime Innovadora a través del programa Factoria d’Innovació

goib

La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Memòria Democràtica i Sectors Productius s’ha marcat com a objectiu facilitar que almenys 30 empreses balears iniciïn el procés de certificació com a empreses innovadores, i puguin així donar-se d’alta al Registre de pimes innovadores del Ministeri de Ciència i Tecnologia, cosa que comporta el segell Pime Innovadora.

Aquest distintiu dona accés a bonificacions a la cotització a la Seguretat Social i deduccions fiscals per R+D+I. Així mateix, permet les empreses beneficiar-se de les possibles línies d’ajuts que expressament esmenten la condició de «Pime Innovadora» i participar en les contractacions públiques gestionades a través de la Compra Pública Innovadora.

Així ho ha explicat el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, durant la inauguració aquest matí de la jornada «Certificació i beneficis del segell Pime Innovadora», organitzada en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Mallorca.

Segons ha explicat Jurado, aquesta actuació tindrà lloc en el marc del programa Factoria d’Innovació, impulsat per la Direcció General d’Innovació. Aquest projecte també té previst identificar almenys cent empreses per a la realització de plans de certificació, així com la identificació d’altres 200 empreses o Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) que vulguin realitzar plans de suport a la gestió de R+D+I.

D’aquesta manera, el Registre de petites i mitjanes empreses innovadores assentades a les Illes Balears es podria incrementar gairebé un 50 %. Factoria d’Innovació també preveu capacitar les empreses en matèria de plans de certificació, realitzar diagnòstic d’innovació i plans d’actuació per a l’estructuració de projectes de R+D+I, alhora que posarà en marxa activitats de difusió.

Les persones assistents a aquesta jornada han pogut conèixer el funcionament del Registre nacional de la pime innovadora, mitjançant la intervenció del secretari general de Foment de la Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, José María Peláez; informar-se de com obtenir el segell Pime Innovadora, gràcies a la participació del representant de la unitat d’R+D+I d’Aenor, Gerardo Maldivo, i escoltar casos pràctics de pimes innovadores a través dels representants dels clústers de la Indústria Química de Balears i del Balearic Marine Cluster, Joan Miquel Matas i Pedro Suasi, respectivament.

 

 

 

 

happy-woman-walking-on-beach-PL6FA7H.jpg

SanFair Newsletter

The latest on what’s moving world – delivered straight to your inbox