Ajuts per a la transformació digital, mediambiental i l’accessibilitat universal de les entitats i empreses socials

consell de mallorca

El Consell destina 800.000 euros per a enfortir l’economia social i solidària


Els ajuts contribueixen a encarar la transformació digital i mediambiental, així com millorar l’accessibilitat universal de les entitats i empreses socials de Mallorca


Una vintena d’entitats i empreses socials de Mallorca han estat beneficiàries d’un paquet extraordinari d’ajudes impulsades pel Departament de promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca destinat a consolidar projectes d’economia social i solidària. Així ho ha anunciat avui el conseller Jaume Alzamora durant la visita a la Cooperativa Agrícola de Porreres, una de les entitats afavorides i que segons el responsable insular "conjuga activitat econòmica, arrelament local i transformació social". Tot, ha assegurat Alzamora "a partir d’una economia centrada en la sostenibilitat i generadora de riquesa compartida". Segons el conseller, "les cooperatives són un bon exemple de la transformació social des de l’àmbit local".

En aquest sentit, el conseller ha destacat que a Mallorca existeixen moltes iniciatives d’economia social, "a les quals volem donar un impuls perquè són aliades en la transformació a un model econòmic més just, resilient i sostenible que volem liderar". Per això, ha assegurat durant la presentació de l’adjudicació de les ajudes "des del Consell destinam més recursos a ajudar que els projectes empresarials que afavoreixen el desenvolupament local i ho fan amb valors socials, ecològics i ètics siguin més potents i competitius".

El conseller Alzamora ha anunciat que en enguany el departament de Promoció Econòmica i desenvolupament Local ha destinat 800.000 euros per incentivar inversions que no només repercutiran en aquestes empreses i entitats, sinó que a més incidiran directament en el conjunt de la societat. Així, Alzamora ha insistit en el fet que "els ajuts pivoten entorn de tres eixos fonamentals i estratègics que al llarg de la legislatura s’han convertit en una prioritat del Consell: millorar l’eficiència energètica com a eina de lluita conta l’emergència climàtica, apostar per les noves tecnologies com a revulsiu del canvi de model i la supressió de barreres arquitectòniques per fer espais més amables i accessibles a tothom".

Durant la visita a les instal·lacions de la Cooperativa de Porreres, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha defensat que el suport del Consell de Mallorca a l’economia social "és incontestable". A més, segons el conseller, "en el procés de transformació i canvi de model, l’economia social juga un paper clau", ha conclòs.

 

 

happy-woman-walking-on-beach-PL6FA7H.jpg

SanFair Newsletter

The latest on what’s moving world – delivered straight to your inbox