Vicenç Oliver director de Inperiència teatro "Necessitem la tècnica, però la tècnica mai no ens pot robar la nostra manera de ser, de sentir"

paj1

Després del èxit a la estrena el passat mes d’octubre (entrades exhaurides), la peça teatral “La casa de los pájaros” ha estat seleccionada per participar al XIX certamen de Teatre de Santa Maria el proper diumenge 6 de novembre a les 20.00h.


La casa de los pájaros” és una peça escrita i dirigida pel mallorquí Vicenç Oliver, director d’Inperiencia Teatro, un dels pocs grans mestres de formació actoral que hi ha avui dia al nostre país.


Està protagonitzada per la pamplonesa Ana Sayes, i els actors de la companyia Biel Gomila, Paula Arnau, Pedro Méndez, Chema Lozano, Toni Massó, Julia Cerdeiriña, Juan Carlos Llabrés i Nacho Trueba.

Sinopsi

Una casa, després de molts anys tancada, es torna a obrir per ser habitada per una família d’ornitòlegs i taxidermistes. Res ja no serà igual, els secrets no es poden mantenir en silenci, les mentides es fan veritat i la veritat es fa mentida. Una obra atemporal, una història que commou i on els personatges, per salvar-se, hauran de tornar a néixer.

Com diu Vicenç Oliver, “Qui neix ha de destruir un món i crear-ne un de nou”.

En aquesta ocasió, el muntatge compta amb el tenor argentí Gerónimo Seib, que forma part de la Capella Mallorquina com a solista, per realçar els clarobscurs de l’obra.

Ibeconomia.cat ha recollit les declaracions de l’actriu Ana Sayes, protagonista de La casa de los pájaros: "Fa tres mesos que investigo sobre l’hàbitat i la conducta dels ocells per reforçar i entendre millor el meu personatge".

Tots els actors formen part del laboratori-escola de teatre Inperiencia de Palma.

"Un viatge per les ombres humanes per reconduir-les a la llum, cercar la bellesa i fer-la"Vicenç Oliver

Sobre Inperiencia teatro i Vicenç Oliver

Inperiencia teatro és un laboratori-escola amb seu a Palma (carrer Vivero, 47) creat pel director de teatre Vicenç Oliver, que compta amb un gran bagatge nacional i internacional com a formador actoral a Barcelona, Madrid, Sevilla, Itàlia, Uganda, l’Índia i actualment a Palma.

Un laboratori actiu en fer arribar la cultura teatral independent i d’alt nivell al públic mallorquí, i que destaca la proximitat amb els espectadors com a eina capaç de despertar els sentits, posar les emocions a flor de pell i commoure.

Escola de teatre internacional, amb seu a Palma

Per Inperiència teatro hi passen cada any alumnes de teatre mallorquins i visitants d’arreu del país i estrangers, es fa una exigent entrevista personal d’ingrés i es promou sempre la internacionalitat i diversitat lluny dels circuits institucionals.

Amb formacions professionals conduïdes per professors nacionals i internacionals convidats (aquest mes d’octubre ha comptat amb el formador d’actors italià Darío Valtancoli, al novembre amb dos seminaris d’Ota Vallés i Borja Maestre, i al desembre amb Kike Guaza) i cursos de teatre residencial d’un cap de setmana al mes a Palma, Inperiencia Teatro i el seu director, Vicenç Oliver, busquen la màxima veritat i coherència entre paraula i emoció per arribar a la construcció del personatge autèntic, i es dóna una màxima importància al treball personal profund abans d’arribar a qualsevol procés de creació. 

"L’actor ha d’arribar buit de motxilles personals i moltes vegades és necessari deconstruir el que hem après, el que hem heretat i no ens pertany. Rols, desitjos, impulsos, conductes, actes que no formen part de nosaltres". 

Vicenç Oliver

"Necessitem la tècnica, però la tècnica mai no ens pot robar la nostra manera de ser, de sentir. No volem actors fets en sèrie, potenciem el que som perquè en escena es realcin les nostres peculiaritats."

 

 

 

 

happy-woman-walking-on-beach-PL6FA7H.jpg

SanFair Newsletter

The latest on what’s moving world – delivered straight to your inbox