Quasi el 100% d’empreses i experts del món hoteler considera l’economia circular una oportunitat per a la seva empresa

Ágora_041022

El 97% dels participants a l’àgora impulsa considera l’economia circular una oportunitat per a la seva empresa


L’Àgora-Impulsa congrega un centenar d’empreses i experts a la primera sessió de treball sobre ‘Implementació de l’economia circular a les companyies hoteleres’


IMPULSA BALEARS ha engegat nous esforços per transferir el bagatge de solucions d’intel·ligència econòmica que ha desenvolupat recentment per acompanyar el trànsit circular de la planta hotelera de les illes. A aquest efecte, l’Àgora-Impulsa ha iniciat aquesta tarda la primera de les quatre sessions que formen part de la sèrie ‘Implementació de l’economia circular a les companyies hoteleres’, amb un llistat de participants que ha aglutinat un centenar de directius i tècnics de companyies hoteleres, així com de consultors i experts interessats en la formulació de noves estratègies empresarials.

En aquesta ocasió, l’objectiu de la sessió s’ha centrat a aproximar com aplica l’economia circular a l’actual model de negoci hoteler i com una companyia hotelera aconsegueix erigir aquest nou paradigma de producció i consum en una nova font de valor. Des d’aquesta perspectiva, Antoni Riera, director tècnic i conductor de la sessió, ha posat de manifest la seva satisfacció perquè “directius del sector decideixin emprendre, recórrer i culminar un nou procés de presa de decisions que, sabem, obliga a sortir de la zona de confort i plantejar-se nous reptes que afecten des de com una companyia gestiona els seus recursos com planteja els seus processos i, per descomptat, la forma de relacionar-se amb l’entorn”.

En el transcurs de la sessió de treball, el 97% dels participants ha revelat que considera que l’economia circular representa una oportunitat per a la seva empresa, especialment per complir requisits normatius (95%), projectar-se com a empresa responsable (95%) i corregir ineficiències en els processos interns (76%). Així mateix, el 57% entén que la seva companyia compta amb prou recursos per traçar i implementar una estratègia de circularitat, d’acord amb els punts forts que actualment situa en visió i cultura empresarial (34%), relació amb proveïdors, distribuïdors i clients ( 28%) i en l’especialització i el compromís del capital humà (14%). A fil d’aquesta qüestió, Aina Ripoll, directora de la Unitat d’intel·ligència econòmica, ha subratllat “la importància d’adoptar un bon enfocament i projectar-lo sobre l’actual cadena de valor de la companyia per fixar una bona estratègia de circularitat que connecti amb el core del negoci, ja que aquesta comprèn les bases sobre les quals se sustentarà lacció i, per tant, els resultats”.

Així mateix, la sessió ha comptat amb la impartició d’un taller sobre anàlisi de materialitat, una eina clau per conèixer i dominar perquè una companyia identifiqui les prioritats de la seva estratègia circular. El taller, impartit per Silvia Martín, membre d’Erre Ese Consultores, ha format part de la col·laboració activa que AENOR manté al llarg d’aquesta actuació, en qualitat d’actor impulsor. Des d´aquesta posició, Soledad Seisdedos, directora d´AENOR per al territori de Balears i Múrcia, ha expressat “estem molt orgullosos de donar suport a una iniciativa com aquesta, ja que estem convençuts que contribueix a portar sobre el terreny els requeriments d´una finestra d´oportunitat tan rellevant per al sector com és l¿economia circular”.

Seguint l’itinerari que traça Suma’t al trànsit circular. Guia per a companyies hoteleres, l’Àgora-Impulsa tindrà continuïtat el dimarts 18 d’octubre, per abordar l’elaboració d’un pla de circularitat, així com els propers 10 i 24 de novembre, per continuar amb el monitoratge i la certificació de l’estratègia. Totes les sessions es duen a terme a l’auditori del Centre Empresarial Son Espanyol del ParcBit. El programa i la manera d’inscriure’s es poden descarregar aquí.

 

 

 

 

 

 

 

 

happy-woman-walking-on-beach-PL6FA7H.jpg

SanFair Newsletter

The latest on what’s moving world – delivered straight to your inbox