Fins a 812 establiments s’adhereixen a la campanya de bons comercials del Govern «Bons Illes»

goib
La campanya d’adhesió dels establiments als bons comercials del Govern «Bons Illes» va tancar diumenge passat, 18 de setembre, amb l’adhesió de fins a 812 establiments, 300 establiments més dels que hi van participar l’any passat.

A més, en aquesta segona edició, s’hi han inscrit comerços de tots els municipis de les Illes Balears.

Els bons de descompte que impulsa la Vicepresidència del Govern i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç, estaran disponibles per a la ciutadania a partir del pròxim 4 d’octubre.

El programa, una campanya d’estímul als petits i mitjans comerços de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, posarà en circulació un milió d’euros mitjançant la distribució de 67.000 bons de 15 euros, intercanviables en compres de més de 30 euros, amb els quals el Govern preveu mobilitzar més de tres milions d’euros en consum de proximitat.

Així ho ha explicat el secretari autonòmic de Sectors Productius, Jesús Jurado, al començament de l’acte de lliurament del distintiu d’emblemàtic a vuit establiments de Porreres.

«Amb la posada en marxa d’aquesta nova edició dels “Bons Illes Balears”, el Govern reforça el comerç local, en sintonia amb l’estratègia d’impuls als sectors productius de les nostres illes. És necessari que el comerç guanyi pes dins del model econòmic balear», ha dit Jurado.

Porreres s’adhereix al projecte d’Emblemàtics Balears amb un total de vuit establiments

Fins a vuit establiments del municipi de Porreres s’han adherit al projecte d’Emblemàtics Balears. El secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, i la batlessa de Porreres, Francisca Mora, han reconegut avui els comerços amb l’entrega de la placa que els distingeix com a emblemàtics. L’acte ha comptat amb la presència del director general de Comerç, Miquel Piñol; la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, i la regidora de Comerç, Maria Antònia Veny; com també amb els representants dels establiments.

El programa, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç i de l’Institut d’Innovació de les Illes Balears (IDI), neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis.

Els comerços adherits a Emblemàtics Balears de Porreres són:

  • Bàrbara Art (artesania / equipament de la llar): arrelat
  • Ca na Jerònia (roba i complements): amb història
  • Calçats Salleras (artesania/calçat): arrelat
  • Can Binimelis (drogueria i ferreteria): arrelat
  • Cas Montuïrer (equipament de la llar / ferreteria): amb història i patrimoni
  • Floristeria i Jardineria Can Murtó (decoració floral / jardineria): amb història i patrimoni
  • Mans (roba i complements / calçat): amb història
  • Sa Cooperativa de Porreres (alimentació): arrelat

Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficia, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les illes.

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), entitat dependent de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, i responsable del projecte juntament amb la Direcció General de Comerç, ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular); amb història (amb més de 75 anys de vida com a norma general, amb excepcions a partir dels 50 anys), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

Emblemàtics de les Illes Balears és un projecte viu, que creix a mesura que s’hi incorporen més ajuntaments i comerços. Actualment, hi ha 19 municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 239 comerços catalogats. Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són Alaró (4), Algaida (5), Consell (6), Esporles (5), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (11), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (75), Pollença (9), Porreres (8), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (11), Maó (19), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 61 establiments emblemàtics; 79 d’arrelats i amb història; 25 amb patrimoni i història; 43 amb història; 26 d’arrelats; 3 d’arrelats i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es. Està disponible en català, castellà i anglès, ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes perquè els emblemàtics siguin punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial de cada municipi.

happy-woman-walking-on-beach-PL6FA7H.jpg

SanFair Newsletter

The latest on what’s moving world – delivered straight to your inbox