ocio

La Fira del Fang arranca con una marcada tendencia gastronómica y más actividades que nunca

COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir
ibeconomía.com - domingo, 10 de marzo 2019 | 8:54 Hrs.

El batle, els tinents de batle i el regidor de Fires i Festes va fer ahir la inauguració, acompanyats del conseller de Treball, Iago Negueruela, i el vicepresident del Consell de Mallorca, Jesús Jurado

La temàtica d’enguany és ‘La ceràmica i el te’

Una de les principals novetats d’enguany és ‘Fang Cuina’, amb 14 restaurants adherits que oferiran plats cuinats amb ceràmica, i que inclou un showcooking a càrrec del xef Miquel Calent dimecres

La XXXV Fira del Fang, presenta distintes novetats: el canvi de data (enguany s’ha endarrerit i es fa del 9 al 17 de març per no coincidir amb la celebració del Dia de les Illes Balears), la temàtica (enguany és la ceràmica i el te) i la incorporació de la Mostra de Gastronomia i Ceràmica de Marratxí, ‘Fang Cuina’. Enguany, la Fira del Fang compta amb 40 estands, amb els ollers de Marratxí, d’altres municipis de Mallorca i, fins i tot, de la península: Castella-La Manxa, Catalunya i Astúries.

A l’acte d’inauguració, varen assistir el batle, Joan Francesc Canyelles, els tinents de batle, Miquel Cabot i Antoni Mangiova, i el regidor de Fires i Festes, Josep Ramis, acompanyats, entre altres, del conseller de Treball, Iago Negueruela, i el vicepresident del Consell de Mallorca, Jesús Jurado.

Canyelles va convidar a tothom a participar de la Fira i ha destacat que “la Fira està del tot consolidada, de manera que cada any ens hem de pensar molt les novetats que hi anam introduint, sempre amb la voluntat de millora. En aquest cas, l’any passat es va plantejar la reivindicació de potenciar la gastronomia local aprofitant la Fira. I d’aquí neix Fang Cuina i un showcooking, que anirà a càrrec de Miquel Calent”.

En efecte, la Mostra de Gastronomia i Ceràmica, Fang Cuina, és una de les grans novetats de la Fira d’enguany. Fang Cuina és una proposta de l’àrea de Comerç i Turisme que neix integrada a la Fira per tal de donar a conèixer i promocionar la cuina de Marratxí, combinada amb el producte local més reconeixible i autòcton, el fang.

La primera edició de Fang Cuina compta amb 14 restaurants de Marratxí adherits a la iniciativa. Així, cada restaurant oferirà els seus menús locals, a preus que no poden excedir els 20 euros, cuinats amb ceràmica i servits amb plets fets a propòsit per distintes olleries marratxineres. Aquests plats duran serigrafiada la inscripció ‘Fang Cuina’. El showcooking de Miquel Calent està programat per dimecres 13, al migdia.

“La Fira del Fang -explica Josep Ramis- és l’element cultural i identitari més important de Marratxí. I de la mateixa manera que ja acumula uns anys de trajectòria, també té molts d’anys de recorregut per davant. En tot cas, té prestigi dins del calendari de fires europees”.

A l’acte inaugural, també s’ha projectat un vídeo que reflecteix l’estreta relació entre Marratxí, el fang i el te i la mateixa fira.


Justament, la temàtica de la Fira d’enguany és la ceràmica i el te. Comptarà aquest horabaixa (18.00 h) amb tallers i conferències, amb especial protagonisme per a un dels principals especialistes en aquesta matèria, Eduardo Geijo.

Igualment, els artesans presents a la Fira han duit a terme demostracions de la seva feina. Ho tornaran a fer dissabte que ve, de 10.30 a 14.30 i de 16.30 a 19.30 h; els diumenges de 10.30 a 14.30 i de 16.30 a 18.30, i els dies entre setmana de 16.30 a 18.30 h.


COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir