Municipal

Una cinquantena de comerciants assisteixen a un curs sobre dispensació responsable de begudes alcohòliques

COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir
ibeconomía.com - jueves, 6 de junio 2019 | 10:19 Hrs.

Una ordenança municipal obliga que els responsables de les parades amb venda d’alcohol a les festes han d’haver fet aquesta formació

Una cinquantena de comerciants de Marratxí assistiren a un curs presencial sobre dispensació responsable d’alcohol, impartit per tècnics de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) en col·laboració amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament. És la segona part i la culminació de la formació que els venedors reben en aquest àmbit, després d’haver fet anteriorment un curs on-line, també amb l’IMAS. Una vegada completats els cursos, els comerciants reben la corresponent certificació.

 

Aquesta formació és fruit del treball conjunt de l’IMAS i aquesta àrea del consistori per acordar la cartera bàsica i comuna dels plans municipals sobre consum de drogues i conductes addictives, que va derivar en l’aprovació d’una ordenança municipal per regular la promoció, la venda i el consum de begudes alcohòliques.

En aquest sentit, el curs està dirigit a totes les persones que fan feina als llocs on se serveixen begudes alcohòliques, i de manera especial per a les persones que dispensen begudes a les barres que es posen a les festes dels municipis.

Aquesta ordenança, aprovada el 2018, obliga que els venedors d’alcohol a les festes han de justificar haver participat en un curs sobre la dispensació responsable de begudes alcohòliques, de la mateixa manera que també han de garantir que tot el temps que la parada estigui oberta al públic sempre hi haurà un mínim de la meitat del personal amb aquesta formació.

Convé recordar que Marratxí celebra les Festes de Sant Marçal entre el 21 i el 30 de juny i que a l’edició de l’any passat ja es va promocionar una campanya de consum responsable d’alcohol. Deia: “A Marratxí, zero botellots, zero venda a menors, zero molèsties”.

 

D’altra banda, dijous, hi haurà una nova sessió formativa presencial, que se celebrarà entre les cinc de l’horabaixa i les vuit del vespre, igualment a Ca Ses Monges de Pla de na Tesa, amb la participació d’altres cinquanta venedors.


COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir