Municipal

Tot a punt per obrir al trànsit el carrer de sa Romaguera de Calonge on s’ubicarà la nova Unitat Bàsica de Salut

COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir
ibeconomía - viernes, 28 de diciembre 2018 | 8:01 Hrs.

L’Ajuntament ha invertit 500.000 euros en la dotació de serveis i l’eixamplament d’un tram de la via, per millorar els accessos a la nova infraestructura. A més s’han guanyat places d’aparcament, molt necessàries a aquesta zona del poble

Ja falta poc per poder inaugurar l’ampliació d’un carrer molt important per al nucli de Calonge, al municipi de Santanyí, el carrer de sa Romaguera. Han acabat les feines per la dotació de serveis del solar on s’ha d’ubicar la nova Unitat Bàsica de Salut calongina. Aquestes obres han suposat la inversió de mig milió d’euros i han de servir perquè la futura infraestructura sanitària disposi de tot el necessari per començar a funcionar al més aviat possible. Tot i que encara no s’ha presentat el projecte, se suposa que la Conselleria de Salut construirà a aquest solar situat al carrer de sa Romaguera, un nou edifici de 167 metres quadrats amb tres consultes i una sala de cures, i una zona d’aparcament. Actualment, els metges i infermeres passen consulta al Centre Cívic de Calonge que ha quedat petit i no disposa de les condicions adequades. A més, l’obertura del nou carrer suposarà una important millora per al poble pel que fa a l’aparcament. Es guanyaran més d’una vintena de places, molt necessàries després del creixement del poble dels últims anys.

Segons ha explicat el batle pedani de Calonge, Antoni Matas: “actualment no disposem d’una Unitat Bàsica de Salut i les dependències actuals on es realitzen les consultes mèdiques han quedat obsoletes. Estem pendents de que la Conselleria ens presenti el projecte per començar les obres, perquè l’espai actual és molt reduït i és necessària la construcció d’unes noves instal·lacions per poder donar un bon servei. Per això, hem fet un esforç per executar aquestes obres de dotació de serveis al solar on s’ha d’ubicar el

nou edifici i millorem tot el carrer perquè la Conselleria de Salut pugui començar les obres al més aviat possible. Calonge necessita la nova Unitat Bàsica”.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, s’ha mostrat preocupat per un nou endarreriment en un projecte al municipi. “No és que només doni servei a la futura instal·lació sanitària, a aquest carrer també hi ha l’escola i ja que el consistori hi va comprar un solar, s’hi podran desenvolupar d’altres projectes. L’equip de govern municipal sempre fa tot el possible per donar solució als problemes dels veïnats, i Calonge reivindica des de fa anys una millor infraestructura sanitària. Pensàvem que les obres havien de començar a finals d’enguany, però encara estem pendents de Salut ”.


COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir