Municipal

L’Ajuntament ofereix terrenys per instal·lar un destacament de la UME a Santanyí

COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir
ibeconomía - viernes, 21 de diciembre 2018 | 2:53 Hrs.

A la darrera sessió plenària de l’any celebrada a l’Ajuntament de Santanyí es va aprovar una moció per posar a disposició del Govern de les Illes Balears i del Ministeri de Defensa terrenys dins el municipi per construir instal·lacions per la Unitat Militar d’Emergències (UME). La moció va ser aprovada amb el suport de l’equip de govern municipal, qui l’havia presentat, i insta a les dues institucions a col·laborar per dotar a la UME d’un destacament a les Balears per facilitar el seu desplegament ràpid en cas d’una emergència.

Segons ha explicat el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, “amb el succeït al Llevant de Mallorca a l’octubre, pensem que ha arribat el moment d’estudiar si la UME hauria de tenir un destacament permanent a l’illa. Des de l’Ajuntament pensem que seria un gran benefici per a la població, i per això ofereix terrenys al municipi perquè s’hi puguin fer unes instal·lacions adequades”.

El Protocol d’Intervenció de la Unitat Militar d’Emergències diu que es podrà ordenar el desplegament d’aquesta en cas que es produeixi una situació de caràcter greu. Entre les emergències que es contemplen hi ha: les que tinguin el seu origen en riscs naturals, com inundacions, terratrèmols, esllavissaments, nevades i d’altres esdeveniments meteorològics de gran magnitud. També es contempla el desplegament de la UME en cas de riscs de contaminació greu per a la població, com incidents nuclears, químics, radiació, o contaminació biològica. A més, es podria ordenar la intervenció en cas de contaminació mediambiental o en qualsevol situació en la qual el President del Govern ho consideri necessari.

Per l’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí, quan la UME ha hagut d’actuar a Balears, sempre ho ha fet de manera eficient i exemplar, però sempre amb la contrapartida del temps que triga a arribar a l’arxipèlag. Per això, ofereix solars del municipi de titularitat municipal per tenir els efectius de l’exèrcit ja a Mallorca, i tenir una major eficàcia a l’hora d’actuar en cas d’emergència.


COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir