Municipal

La Policía Local de Santanyí mejorará la seguridad vial con un radar para controlar la velocidad

COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir
ibeconomía - viernes, 11 de enero 2019 | 9:11 Hrs.

Gràcies a un conveni signat amb la Direcció General de Trànsit, la Policia Local disposarà d’un vehicle equipat amb l’última tecnologia per detectar infractors

La Policia Local de Santanyí a partir d’ara podrà controlar la velocitat a les vies urbanes del municipi, mitjançant un vehicle equipat amb radar que ha rebut de la Direcció General de Trànsit. Es tracta d’una furgoneta Fiat Scudo equipada amb un radar de darrera generació, que ben aviat es podrà veure als carrers i vies del municipi.

Aquesta mesura és una més de les que s’han anat marcant com a prioritàries per l’Ajuntament de Santanyí per tal d’augmentar la seguretat a les vies urbanes del municipi. En qualsevol cas, la seva finalitat no és de cap manera amb intenció recaptatòria, sinó que té per objectiu conscienciar els conductors de la importància de complir amb els límits de velocitat. Per això, els agents de la policia local iniciaran una primera campanya informativa als diferents pobles del municipi per explicar als veïnats les conseqüències de vulnerar la llei.

El radar s’anirà col·locant en els distints nuclis de població del terme municipal, tenint preferència als carrers on s’han produït accidents a conseqüència d’un excés de velocitat, als carrers on s’hagin detectat possibles incompliments dels límits de velocitat i en aquelles zones sensibles per l’afluència de persones o infants, com poden ser els voltants dels centres escolars. Segons ha explicat la regidora de Policia de l’Ajuntament de Santanyí, Maria Pons, “s’espera que aquesta mesura tingui una bona acceptació per part de la ciutadania, ja que ajudarà a augmentar la seguretat viària en l’entorn urbà del nostre terme. Es tracta de donar una passa més, juntament amb la creació de rutes escolars, la instal·lació de semàfors i alguna reordenació de circulació, per garantir al màxim la seguretat dels nostres veïnats i de qui ens visiten. En cap cas es persegueix un objectiu sancionador o recaptatori”.

L’acord de cessió de l’equipament ha estat possible després de la signatura fa uns anys, d’un acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Santanyí i la DGT. Tant el cap de la Policia Local de

Santanyí, com el batle, s’han mostrat molt satisfets de poder incorporar aquest nou element per millorar el servei al municipi.


COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir