Municipal

La Policía Local de Santanyí atendió 36 casos de violencia de género en 2018

COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir
ibeconomia.com - viernes, 25 de enero 2019 | 12:21 Hrs.

Cefi García és l’agent de la Policia Local de Santanyí encarregada del seguiment i control de les diferents actuacions en matèria de violència de gènere que es fan al municipi. L’any passat es van atendre fins a 36 casos entre els diferents nuclis de Santanyí, i segons explica l’agent Garcia, “en queden molts sense registrar per la por de les víctimes”. Del total de casos atesos durant el 2018, 11 no han acabat amb la interposició de denúncia, i la resta (25), sí que es va formalitzar una ordre d’allunyament, tot i que 5 van finalitzar al mateix 2018. A més, hi ha 6 casos més en els quals segueix vigent una ordre d’allunyament d’anys anterior. Des de la Policia Local també es destaca l’estreta col·laboració que es té amb la Guàrdia Civil per fer el seguiment de cada un dels casos.

La regidora de Policia Local i de la Dona de l’Ajuntament de Santanyí, Maria Pons, assegura que “tenir una persona com la nostra agent encarregada del seguiment dels casos de violència de gènere és importantíssim per aquest equip de govern, i la seva feina és impecable. Però entre tots hem de fer que totes les dones que sofreixen maltractament se sentin segures per donar una passa endavant. Són moltes les dones que no s’atreveixen a denunciar tot i estar patint situacions molt difícils, per por o per no tenir seguretat del que els passarà una vegada presentin la denúncia. Per això la nostra feina ha de ser constant i amb personal especialitzat”.

A més de les actuacions en casos de violència de gènere, Cefi Garcia també ha realitzat xerrades informatives a l’IES de Santanyí i al Col·legi Bisbe Verger. Aquestes xerrades han anat dirigides a alumnes de 3r i 4t d’ESO, tot i que l’any passat només es

varen fer als alumnes del quart curs. En total han estat 189 al·lots i al·lotes els que han participat en les xerrades perquè sàpiguen detectar comportaments o situacions d’assetjament o que constitueixin violència de gènere. Tal com explica l’agent Cefi Garcías: “és molt important fer feina amb els adolescents, perquè quan parles amb ells, es veu que moltes vegades no tenen clar on són els límits en les relacions de parella, i per exemple, veuen molt normal controlar el telèfon, la manera de vestir o amb qui es té amistat. Per això hem ampliat el nombre d’al·lots i al·lotes a qui ens dirigim, i entre tots, pares, mares, educadors i policia, dotar-los d’eines per evitar comportaments erronis i potencialment perillosos”.


COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir