Destacado

Santanyí instal·la radars pedagògics als voltants de l’Escola Municipal de Música

COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir
ibeconomía.com - viernes, 15 de febrero 2019 | 6:00 Hrs.

L’Ajuntament de Santanyí ha adquirit dos radars dels anomenats pedagògics i els ha instal·lat al carrer de Palma. L’objectiu és incrementar la seguretat viària al voltant de l’escola de Música de Santanyí, una de les zones que suporta més tràfic rodat del nucli. El funcionament d’aquests nous aparells consisteix a informar els conductors de la velocitat a la qual circulen, i en cas de sobrepassar els límits legals establerts, es realitzen les pertinents advertències.

D’aquesta manera es comunicarà als conductors a quants quilòmetres per hora circulen, i depenent de la velocitat dels seus vehicles se’ls il·luminarà amb els dígits de color verd i amb una emoticona o emoji d’aprovació si estan dins dels límits legals. Però en cas de sobrepassar la velocitat permesa, els dígits s’il·luminaran en vermell, alertant del fet que circulen a una velocitat excessiva, i l’emoji serà de desaprovació.

Aquests dispositius en cap cas prendran imatges dels vehicles que no compleixen els límits de velocitat ni tenen capacitat per imposar sancions. Si no que es tracta d’un sistema amable que permet augmentar la seguretat de les persones usuàries de la via pública, sense la necessitat d’aplicar mesures sancionadores.

Els radars pedagògics, a més d’informar els conductors de la velocitat a la qual circulen, també recopilen informació perquè la Policia Local pugui analitzar els vehicles que passen per aquestes zones i les velocitats a les quals poden arribar. D’aquesta manera, amb posterioritat es podran prendre mesures per reduir la velocitat si és necessitar amb elements fixos o mòbils, o bé realitzar en dies determinats controls reals de velocitat.

La regidora de Policia Local de l’Ajuntament de Santanyí, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta d’haver donat una passa més per millorar la seguretat al poble: “la zona de l’Escola

Municipal de Música és de les més transitades, i en alguns moments del dia hi ha molts d’al·lots que entren i surten. Aquests radars ens han d’ajudar a prendre consciència de la importància d’anar a la velocitat adequada, i entre tots tenir un poble més segur. Cal remarcar que en cap cas aquests radars poden sancionar o fotografiar els vehicles, però ens recordaran si ho estem fent bé”.


COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir