Destacado

Empleados de Endesa de las centrales de baleares galardonados con los premios BYEM

COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir
ibeconomía - viernes, 11 de enero 2019 | 9:06 Hrs.

Els Premis BYEM, “Busca y Encuentra Mejoras”, reconeixen les propostes de millora contínua dels empleats de les unitats de producció de centrals tèrmiques de carbó, fuel i cicles combinats d’Endesa.

Pablo Gutiérrez, director de la central d’Alcúdia, Manuel Fuentespina, responsable d’Operació de les centrals de Son Reus i Cas Tresorer, i Roberto Manresa, responsable d’Enginyeria de la central d’Alcúdia, han recollit els guardons a la cerimònia de lliurament de premis celebrada a la seu d’Endesa a Madrid.

La seguretat i la millora contínua van ser l’eix en l’acte de lliurament dels guardons de les millors idees dels companys de Generació Tèrmica Ibèria. El Pla BYEM té com a objectius principals la cerca i posada en valor de millores en tots els processos i instal·lacions de producció, fomentar la cultura de millora en totes les plantes i fer-ho de forma contínua i permanent.

Pablo Gutiérrez Cerezales, director de la central d’Alcúdia, ha esta guardonat amb la proposta, “Aplicació mòbil per a casos d’emergències”; Manuel Fuentespina Company, responsable d’Operació de les centrals de Son Reus i Cas Tresorer, per la proposta, “Optimització de la temperatura d’entrada de gas natural a les turbines 6FA”; i Roberto Manresa Yee, responsable d’Enginyeria de la central d’Alcúdia, ha estat guardonat per la proposta, “Sistema d’optimització de la combustió mitjançant tecnologia làser”.

L’acte lliurament dels V Premis BYEM va tenir lloc a l’Auditori de la Seu Social de Madrid, uns premis que ara també corresponen a la tercera edició dels premis Gxcellence que Global Thermal Generation fa a tot el món Enel.
Aquests guardons es lliuren a les millors propostes dels companys de Generació Tèrmica Ibèria, valorant especialment la creativitat i el treball en equip, i són una palanca per a la millora contínua, un dels objectius bàsics per a aquesta línia de negoci.

En el discurs inaugural, el conseller delegat d’Endesa, José Bogas, va destacar, per sobre de tot, la seguretat, com a punt de partida ineludible per a tots els empleats. Durant la seva participació també va fer una àmplia referència als valors Open Power, molt presents en l’esperit dels premis BYEM.

Paolo Bondi, director general de Generació Tèrmica Ibèria, va incidir en els mateixos valors i va reconèixer l’esforç dels empleats i en aquestes iniciatives com aquests guardons permeten crear noves idees i projectes que beneficien la millora contínua, sense oblidar-nos de la transformació digital en la qual està immersa l’empresa i tots els seus empleats.

Per part de la línia Global, hi va ser present Nicola Rossi, responsable d’Innovació de Global Thermal Generation, que va explicar els principals projectes que hi ha en marxa i va presentar, al costat d’Andrés Sánchez-Biezma, a les start-ups Nido Robotics i Sensia Solutions com a exemples de creativitat i esforç. Ignacio Santalla va fer un repàs als resultats d’aquest programa al llarg de l’any, i va destacar la creativitat i la motivació de l’equip ja que s’han aconseguit més de 200 propostes.

Els guanyadors van ser els següents:

Millor proposta en Seguretat Carbó: Aplicació mòbil per a casos d’emergències, Pablo Gutiérrez Cerezales, CT Alcúdia (Mallorca).
Millor proposta en Seguretat CCGT i O&G: Sistema de posicionament del rotor, Javier Bañobre Fernández, CCGT Puentes.
Millor proposta al Medi Ambient Carbó: Recuperació d’aigua de refrigeració de rampes del cendrer, Jose M. Antelo Posa, UPT Puentes.
Millor proposta al Medi Ambient CCGT i O&G: Protecció ocells marins, José Manuel Martín Zarza, CT Candelaria.
Millor proposta en Eficiència Operativa Carbó: Rentat del separador de gotes de l’absorbidor mitjançant tècniques de treballs en altura, Isidro Gómez García, UPT Litoral.
Millor proposta en Eficiència Operativa CCGT i O&G: Optimització de la temperatura d’entrada de gas natural a les turbines 6FA, Manuel Fuentespina Company, CCGT Son Reus (Mallorca).
Proposta més innovadora en HSEQ: Detecció precoç de la legionel·la, Gregorio Fernández Morales, UPT Teruel.
Proposta més innovadora en Eficiència Operativa: Sistema d’optimització de la combustió mitjançant tecnologia làser, Roberto Manresa Yee, CT Alcúdia (Mallorca).
Proposta més innovadora en Nous Models de Negoci i Tecnologies: Recuperació de l’ambre del carbó d’importació, Faustino Ciércoles Eced, UPT Teruel.
Millor Pla de Sostenibilitat: Desbrossament mitjançant ecopasturatge per a la recuperació d’espècie bobina extinta, Fernando Ramón Celis Puente, CT Compostilla.
Millor Central BYEM Carbó: UPT Puentes, José Antonio Velo Fernández.
Millor Central BYEM CCGT/O&G: CT Punta Grande, Manuel Rubias Tejada.
Millor proposta 2018: Optimització dels molins de calcària, Rubén García González, UPT Teruel.


COMPARTE:
ico-facebook ico-twitter ico-google plus ico-linkedin ico-linkedin
ico-facebook ico-imprimir